top of page

HEY MAND!!!"er du også en af dem, der nu hopper i lycra ligesom kronprinsen?"

Andropause, også kendt som mandens overgangsalder, er et fænomen, der nogle gange ligner kvindernes overgangsalder. Selvom det ikke er lige så kendt eller diskuteret, kan mænd opleve en række fysiske og følelsesmæssige ændringer, når de når midaldrende og ældre alder.


Symptomer på andropause kan omfatte:

1. Nedsat seksuel lyst og præstation: Mænd kan opleve nedsat libido og problemer med at opnå eller opretholde erektioner.

2. Træthed og energimangel: Nogle mænd kan føle sig mere trætte og udmattede i løbet af dagen.

3. Humørsvingninger: Irritabilitet og nedstemthed kan forekomme.

4. Tab af muskelmasse og styrke: Mænd kan opleve, at det er sværere at opretholde muskelmasse og styrke.

5. Vægtøgning: En tendens til at tage på i vægt, især omkring maven, kan ses.

6. Søvnproblemer: Sværhedsgrad ved at falde i søvn eller opretholde en god søvnkvalitet.

7. Nedsat hårkvalitet: Hårtab eller nedsat hårkvalitet kan forekomme.

8. Nedsat knoglemasse: Øget risiko for knogleskørhed (osteoporose).


Andropause skyldes ofte faldende niveauer af testosteron, et vigtigt mandligt hormon. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle mænd oplever alle disse symptomer, og graden af påvirkning varierer fra person til person. Hvis du eller en mand i dit liv oplever symptomer, kan det være en god idé at tale med en læge, der kan hjælpe med at vurdere, om der er behov for behandling, som f.eks. hormonbehandling eller livsstilsændringer.


Husk, at andropause er en naturlig del af aldringsprocessen, og der er måder at tackle symptomerne på for at opnå en bedre livskvalitet.


Vippa House forstår betydningen af de fysiologiske ændringer, som mænd gennemgår i forbindelse med andropausen. Vi står klar til at guide dig igennem denne livsfase og give dig støtte undervejs, uanset om du befinder dig i det tidligere stadie eller senere stadier. Tag kontrol over din andropause med os ved din side!


For mere information eller en konsultation, kontakt Vippa House i dag. Vi hjælper dig med at trives gennem denne livsfase.tlf. 53 88 01 00 mail: kontakt@vippahouse.dk
Kommentarer


bottom of page