top of page

Jeg er trådt ind i det eksklusive fælleskab🌡

Nu er jeg trådt ind i overgangsalderens verden, det føles som om, jeg endelig er blevet en del af det eksklusive fællesskab af kvinder, der deler deres overgangshistorier. Aldrig har jeg forestillet mig, at jeg ville nå denne milepæl, men her står jeg, 52 år gammel, midt i en virkelighed af mindre hedeture, urolig nattesøvn og tanker, der danser rundt som stjerneskud. Og jeg er ikke engang hårdt ramt.


Natten, der engang var en rolig oase, er nu blevet en arena for en kamp mod varmen. Dynen bliver kastet af og på, og søvnen bliver afbrudt af overgangsalderens forandringer. Fuger i ansigtet, bløde lår og mormorarme – som om aldringsprocessen har taget et kvantespring. Er det bare overgangsalderen, eller er det begyndelsen på en ny fase, menopausen?


Vi dykker dybt ned i overgangsalderens mysterier og forsøger at navigere gennem denne fase med mere lethed. Forståelsen af, hvad der sker i kroppen, når overgangsalderen indtræder, er afgørende.


Hedeture, nattesved, humørsvingninger – kvinder oplever en række fysiske forandringer under overgangsalderen. Et fald i østrogenproduktionen spiller en central rolle og påvirker alt fra knoglesundhed og hjerte-kar-systemet til hudens elasticitet.


Hvordan kan vi gøre denne livsfase mere håndterbar?


1.   Sund Kost: Berig din kost med kalcium, D-vitamin og magnesium for at støtte knoglesundheden. En afbalanceret diæt med fokus på frugt, grøntsager, fuldkorn og magert protein er nøglen.


2.   Kosttilskud: Nogle kvinder finder lindring gennem naturlige produkter, men rådfør dig altid med en specialist, før du tilføjer kosttilskud.


3.   Regelmæssig motion: Træning kan lindre symptomer som humørsvingninger og vægtøgning. Kombiner kardiovaskulær træning med styrketræning for optimal sundhed.


4.   Stressreduktion: Indfør stressreducerende teknikker som meditation, yoga eller dyb vejrtrækning i din daglige rutine, da stress kan forværre overgangsalderens symptomer.


5.   Søvn: Skab sund søvnhygiejne ved at opretholde en regelmæssig søvnplan, undgå koffein og elektroniske enheder før sengetid. En god hovedpude kan også gøre en forskel.


6.   Hormonbehandling: Ved alvorlige symptomer kan hormonbehandling overvejes, men altid i samråd med en sundhedsprofessionel på grund af risici og fordele.


Husk, hver kvinde oplever overgangsalderen unikt, så find en tilgang, der passer til dine individuelle behov. Lad os sammen navigere gennem denne fase med styrke og forståelse.


Har du brug for råd og vejledning, så kontakt vippa house i dag. Vi hjælper dig med at trives gennem denne livsfase.


Et par udvalgte specialister kunne være en mulighed for hjælp til dig i din menopause.


Breatwork og meditation: https://lnkd.in/dPnrMReF


tlf. 53 88 01 00 - mail: kontakt@vippahouse.dk留言


bottom of page