top of page

Det skal anerkendes!

Overgangsalderen er en naturlig fase i en kvindes liv, hvor hendes reproduktive funktion gradvist ophører. Dette kan have forskellige fysiske og følelsesmæssige konsekvenser, som kan påvirke kvinders arbejdsliv. Her er nogle vigtige punkter om kvinder på arbejdspladser, der går igennem overgangsalderen, symptomer og tabuet omkring dette emne:


Påvirkning på arbejdsevne: Mange kvinder oplever, at overgangsalderen kan påvirke deres arbejdsevne. Hedeture og søvnproblemer kan forårsage træthed og nedsat koncentration, hvilket kan have indflydelse på deres præstation på arbejdet. Dette kan føre til stigende fravær og produktivitetstab.


Tabu og mangel på åbenhed: Overgangsalderen er stadig et tabubelagt emne i mange samfund og arbejdsmiljøer. Kvinder kan føle sig generet eller skamfulde over at tale om deres symptomer, hvilket kan hindre dem i at søge støtte eller tilpasse deres arbejdsforhold for at håndtere overgangsalderen.


Arbejdspladsstøtte: Arbejdsgivere og kolleger spiller en vigtig rolle i at skabe et støttende arbejdsmiljø for kvinder i overgangsalderen. Dette kan omfatte fleksible arbejdstider, adgang til køling og ventilation, og mulighed for pauser for at håndtere symptomer som hedeture.


Sundhedsfremme og information: Arbejdspladser bør tilbyde oplysninger om overgangsalderen og dets symptomer som en del af deres sundhedsfremmeprogrammer. Dette kan hjælpe kvinder med bedre at forstå, hvad de oplever, og hvordan de kan håndtere det.


Tillid og åbenhed: Kvinder bør opfordres til at tale åbent om overgangsalderen og dens virkninger på arbejdet. Dette kan bidrage til at nedbryde tabuet omkring emnet og skabe et mere støttende miljø.


Overgangsalderen er en naturlig del af livet for kvinder, og det er vigtigt at fremme åbenhed og støtte på arbejdspladser for at hjælpe kvinder med at håndtere denne fase uden at føle sig stigmatiserede eller isolerede.


Erfarne Læger: Vi har et team af dygtige læger, der specialiserer sig i kvinders sundhed og overgangsalderens udfordringer.


Kost- og Ernæringsterapeut: Vores kost- og ernæringsterapeut hjælper dig med at forstå, hvordan kosten kan påvirke overgangsalderen og udvikler skræddersyede kostplaner.


Vippa House anerkender de forandringer der sker i kroppen når man er på vej mod overgangsalderen. Så tag kontrol over din overgangsalder! Vi er her for at støtte dig gennem perimenopause, menopause og videre.


For mere information eller en konsultation, kontakt Vippa House i dag. Vi hjælper dig med at trives gennem denne livsfase.tlf. 53 88 01 00 mail: kontakt@vippahouse.dk
Comments


bottom of page