top of page

Perimenopause, Menopause og Livet Efter Overgangsalderen

Kvinders liv indeholder tre distinkte faser, der er markeret af hormonelle ændringer: perimenopause, menopause og livet efter overgangsalderen.


Perimenopause: Dette er den overgangsperiode, der leder op til overgangsalderen. Det kan begynde flere år før overgangsalderen og kendetegnes ofte af uregelmæssige menstruationscyklusser, hedeture, humørsvingninger og andre hormonrelaterede symptomer. Det er en tid med hormonelle skift, hvor æggestokkene gradvist reducerer produktionen af østrogen og progesteron.


Menopause: Overgangsalderen er defineret som fraværet af menstruation i mindst 12 måneder i træk. Dette sker, når æggestokkene næsten stopper med at producere østrogen og progesteron. Kvinder i overgangsalderen kan opleve symptomer som hedeture, søvnproblemer, vaginal tørhed og humørsvingninger.


Efter Overgangsalderen: Når overgangsalderen er nået, betegnes en kvinde som "efter overgangsalderen." Nogle symptomer fra overgangsalderen kan fortsætte, mens andre kan aftage eller forsvinde helt. Livet efter overgangsalderen kan variere, men det markerer afslutningen på den reproduktive fase i en kvindes liv.


Det er vigtigt at forstå, at oplevelsen af disse faser varierer fra person til person. Nogle kvinder har milde symptomer, mens andre kan opleve mere udtalte udfordringer. Uanset symptomer er det vigtigt at søge rådgivning fra en sundhedsprofessionel for at tale behandlingsmuligheder og strategier til at forbedre livskvaliteten i løbet af disse stadier.


Erfarne Læger: Vi har et team af dygtige læger, der specialiserer sig i kvinders sundhed og overgangsalderens udfordringer.


Kost- og Ernæringsterapeut: Vores kost- og ernæringsterapeut hjælper dig med at forstå, hvordan kosten kan påvirke overgangsalderen og udvikler skræddersyede kostplaner.


Rådgivning om Sund Livsstil: Vi deler råd om motion, stresshåndtering og andre livsstilsfaktorer, der kan forbedre din sundhed og velvære.


Vippa House anerkender de forandringer der sker i kroppen når man er på vej mod overgangsalderen. Så tag kontrol over din overgangsalder! Vi er her for at støtte dig gennem perimenopause, menopause og videre.


For mere information eller en konsultation, kontakt Vippa House i dag. Vi hjælper dig med at trives gennem denne livsfase.tlf. 53 88 01 00 mail: kontakt@vippahouse.dk
Commenti


bottom of page